martes, 24 de mayo de 2011

El paper de les TIC a Infantil

Després d'haver llegit el Curriculum d'Infantil de la Comunitat Valenciana i haver mirat en internet el que diuen altres investigadors sobre el tema, he extret aquestes cinc idees principals sobre el paper que tenen les TIC a l'aula infantil:

    • En l'etapa del segon cicle d'infantil, les tic estàn presents en totes les àrees, i ens serveixen com a recurs didàctic per a treballar continguts, tot això a través de jocs, activitats, etc.
    • És un mitjà de comunicació cada vegada més utilitzat, i és per això que cal treballar-lo per afavorir i desenvolupar les habilitats de la comunicació i del llenguatge.
    • Hem d'utilitzar-les com a instrument de canvi, com a un nou mètode d'ensenyament-aprenentatge, a trevés del qual s'aconsegueixen aprenentatges significatius i es poden millorar els resultats acdèmics.
    • S'ha de prendre conciència de que les TIC són necessàries i afavoreixen el desenvolupament de l'individu, però que no s'ha de fer un ús abusiu d'aquestes.
    • És molt important el paper de l'educador, ja que ha de saber escollir els recursos que oferirà als seus alumnes per a que hi haja un bon aprenentatge.

El professorat té el paper més important a l'hora d'introduir les TIC a l'aula. Hi ha que innovar i actualitzar-se; introduir les TIC a l'aula no vol dir que es reste importància als professors, sinò tot el contrari. Reforça els coneixements i fa que la metodología siga més activa.
En el món de noves tecnologíes que vivim, hem d'introduir als alumnes des de ben pronte, per a que també aprenguen a fer un bon ús d'aquestes tecnologís. És important introduir-lo des d'Infantil, ja que és quan més capacitat d'aprenentatge tenen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario